contact us

We'd love to hear from you!


Honolulu, Hawaii
United States

(917) 216-8154

An artistic collaborative of artists, designers, makers and craftsmen focused on the creation of unique experiences and conceptual environments.  Building moments to be explored and remembered through the conception and creation of custom art installations, interior design, events, set design, styling & visual merchandising.

Blog

Filtering by Tag: Floor Treatments

Behind the Scenes: Plaster and Patinas

Nikole Nelson

4_NB-039a.jpg
IMG_1040a.jpg

Raw space post demolition.

IMG_0485a.jpg
IMG_0479a.jpg
IMG_0492a.jpg

Having pulled an all-nighter, the plaster textured walls are looking quite dramatic!

IMG_0501a.jpg

Close-up of textured plaster treatment.

IMG_9736.jpg
10_IMG_1979.jpg

Perfectly patinaed garage doors!

IMG_0854a.jpg

Pre-demolitian. Under those terrible pressed wood slats hide some gorgeous original garage doors just waiting to be discovered and brought to aged perfection!

IMG_1044a.jpg
IMG_1127a.jpg

In-studio tests of various patina treatments on metal.

IMG_0478a.jpg
IMG_1320a.jpg
IMG_1215a.jpg
1_IMG_7657.jpg
image_4a.jpg

Left: Initial demo of old flooring reveals original hexagonal penny tiles. Right: First layer of patina on floor letters.

IMG_9976a.jpg
IMG_9894a.jpg
IMG_9940a.jpg
IMG_9913a.jpg
IMG_9771.jpg

And voila!!

Photography by Conor Doherty

Behind the Scenes: Experience Store In Construction

Nikole Nelson

5_NB_store_Floor.jpg

Collaborating with assembly area designers IDL, painted distressed NB logo on floor.

IdlCorner.jpg

Raw space pre-construction.

Assembly_Before.jpg

Assembly area floor, beginning stages of construction.

FloorSample2A.JPG

Design development floor samples.

21_FloorNB_1.JPG
Team_IDL_NN.jpg
DetailN.jpg
4_NB_store_columns.jpg

Photograph by Jeff Harris

column4.jpg
Columns.JPG
columns3.jpg
ConstructionWorkersRock.jpg
RedHook_ItsAWrap.jpg

Our muscle! We love Allstate Electric!On the roof of our studio in Red Hook for celebratory laughs and beers at sunset.

During our 3 week stay on the New Balance construction site we tackled the rear wall (seen in earlier behind the scene post), the column restoration and the floor treatment in the assembly area. At the hottest point of the summer, during a heat wave, in an unventilated space, with zero natural light, we forged side by side with skilled construction teams to achieve dynamic results. A construction site can easily be compared to a beehive - it is no joke, especially in New York City. These dudes were serious craftsman and took their trades to the extreme. The amount of energy and collaboration was invigorating and we earned our stripes successfully amongst them, hot-pink hardhat and all. There was not a day the boys didn’t assist our team in one way or another – from lifting our 20 ft scaffolding to teaching me new methods of building – it was an experience I will not soon forget.

We painted a distressed oversized NB logo in the assembly area and developed the staining process for the wood floors throughout the space. The columns were stripped down to the original metal, cleaned and finished, restoring their full beauty. This was one messy job – wet, dirty and grimy. During the finishing process, antique graffiti was discovered adding to the store's visual story, peeling back the layers of time to reveal and respect the building’s history.

After 3 long HOT weeks we returned to our studio in Red Hook on top of the world. As we watched the sunset celebrating our power (we were quite pumped up on testosterone) our minds began shifting to the next stages of greatness ahead…the production of the 13’ front art sculpture…

More behind the scenes on final stages of New Balance Experience store coming soon! 

View Full Project